Ilmainen toimitus!

0

Ostoskorisi on tyhjä

Rocan tarina

Yli 100 vuoden historia on tehnyt Rocasta maailmanlaajuisen yrityksen.

Roca aloitti toimintansa vuonna 1917 valmistamalla valurautapattereita kotitalouksien lämmitykseen Gavàn (Barcelona) tehtaallaan. Ensimmäisten valurautapatterien lisäksi se täydensi tuotevalikoimaansa kattiloiden tuotannolla. Vuonna 1929 aloitti kylpyammeiden valmistuksen.

Aina tietoisena yhteiskunnan muutoksista, jotka liittyvät vesikulttuuriin, yrityksen pääasialliseen luonnonvaraan, vuonna 1936 Roca kohtasi lasimaisen posliinin tuotannon haasteen ja vuonna 1954 aloitti hanojen valmistuksen.

1990-luvulla konserni toteutti ensimmäisen kansainvälisen laajentumisvaiheen, joka perustui pääasiassa tytäryhtiöiden avaamiseen ja sopimusten solmimiseen markkinoidensa johtavien yritysten kanssa. Portugalin ja Ranskan lisäksi kaupallinen läsnäolo alkoi laajentua Isoon-Britanniaan, Saksaan, Italiaan, Venäjälle, Marokkoon, Argentiinaan, Brasiliaan ja Kiinaan.

Käännekohta kansainvälistymisprosessissa tuli vuonna 1999, kun ostettiin sveitsiläinen Keramik Holding Laufen -konserni, joka on maailman neljänneksi suurin saniteettituotteiden valmistaja. Laufenin osto mahdollisti konsernin läsnäolon vahvistamisen strategisilla markkinoilla, joilla se oli vähemmän vakiintunut, pääasiassa Itä-Euroopassa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa.

Vuonna 2005 Roca julkisti kunnianhimoisen strategisen suunnitelman, joka keskittyy kylpyhuonetuotteiden valmistukseen, ja saavutti alan johtavan aseman maailmassa vuonna 2006.

Nykyään Rocan kaupallinen verkosto kattaa yli 170 maata, toimittaman sen 84 tuotantolaitosta ja yli 24 000 työntekijää ympäri maailmaa.

Nykyään Roca on edelleen 100-prosenttisesti espanjalainen kylpyhuonetilojen luomiseen erikoistunut yritys, mikä on tehnyt siitä maailmanlaajuisen mittapuun. Tämän saavuttaminen on suuren ylpeyden aihe. Roca on Espanjan tunnetuimmista, arvostetuimmista ja integroituneimmista brändeistä.

Ottaakseen askeleen pidemmälle sitoutumisessaan yhteiskuntaan, vuonna 2009 avattiin Roca Barcelona Gallery, lippulaivarakennus, joka tarjoaa brändikokemuksen, ja sitä seurasivat galleriat Madridissa, Lissabonissa, Lontoossa, Shanghaissa ja Pekingissä.

Tilojen tarkoituksena on olla vuorovaikutuksena Rocan vesikulttuurin, yhdessä sen tuotteiden ja arvojen kanssa, joissa järjestetään myös kulttuuritoimintaa, näyttelyitä, konferensseja ja keskusteluja, jotka liittyvät esimerkiksi muotoiluun, kestävään kehitykseen tai arkkitehtuuriin. Tapahtumat, jotka ovat todiste Rocan kiinnostuksesta edetä käsi kädessä yhteiskunnan kanssa vielä monta vuotta.